Головні новини

Про роботу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення

19.06.2023 11:03
1014 Головні новини

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Новокаховської міської ради продовжує працювати та виконувати свої обов’язки в надскладних умовах воєнного часу. Про те, як доводиться відновлювати роботу та плани на майбутнє, - розповідає начальник управління Олександр Курас.

"Через військові дії та окупацію Нової Каховки управління залишилось без працівників та документації. Все, що було на балансі управління, залишилось на тимчасово окупованій території та було втрачене внаслідок війни. Але за 3 місяці кропіткої роботи нам вдалося відновити необхідні документи для повноцінної та якісної роботи, та й загалом налагодити організацію роботи управління", - говорить Курас.

Так, протягом 3 місяців роботи управління: організовується та проводиться на постійній основі евакуація населення з смт Козацьке та с. Веселе, які перебувають під постійними обстрілами.

«Ми докладаємо зусиль, щоб зробити життя мешканців нашої громади у Козацькому та Веселому хоч трохи комфортнішим. Тому постійно проходять роздачі їжі, води, генераторів, палива. Не зважаючи на постійні обстріли та близькість до ворога, на місці працюють поліція та швидка допомога», - зазначає Курас. 

Крім цього, налагоджена співпраця з Херсонською обласною військовою адміністрацією, Каховською районною військовою адміністрацією, Головним управлінням національної поліції України в Херсонській області та управлінням Служби безпеки України в Херсонській області.

Працює управління і над оптимізацією використання коштів. Зокрема: проводиться робота з пошуку благодійних фондів, які готові надавати допомогу раціями, генераторами, мобільними укриттями, організаційною технікою та іншим для стабільної та надійної роботи управління.

Про плани на майбутнє начальник управління говорить, що підготовка до деокупації вже йде, розробляються заходи для відновлення життєзабезпечення громади, а також щодо можливості повноцінної роботи управління одразу після звільнення території від окупантів.

"Ведеться робота з протимінної діяльності, проводяться навчання, закуповується необхідний інвентар для загородження небезпечних ділянок та сповіщення людей щодо небезпеки. Підготовлений список всіх захисних споруд на території громади, які першочергово будуть обстежені після деокупації", - розповідає Курас.

Також управлінням здійснюються моніторинг та фіксують інформацію щодо обстрілів населених пунктів громади, їх наслідків та постраждалих, проводять роботи з обліку номенклатури знищеного та непридатного озброєння та техніки.

Серед завдань сьогодні - відновлення диспетчерської служби, спрямованої на швидке та якісне оповіщення населення щодо небезпеки. 

Також наразі частково відновлені первинні бухгалтерські документи, документи по кредиторській заборгованості, що були втрачені внаслідок окупації та військових дій. Щобільше, проведена аудиторська перевірка сплачених податків, а також здана вся бюджетна, фінансова і консолідована звітність.

Дивитися всі новини