Актуально

Як отримати Витяг про реєстрацію місця проживання?

18.05.2023 09:05
237 Актуально

Відділ реєстрації Новокаховської міської ради повідомляє, що згідно Закону України № 1871 «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» — зареєстроване місце проживання можна підтвердити завдяки: 
 
1. Паспорту громадянина України, виготовленого у формі книжечки;
2. Паспорту громадянина України або паспорт громадянина України для виїзду за кордон у формі е-паспорта або е-паспорта для виїзду за кордон;
3. Витягу з реєстру територіальної громади.
 
Послугу Витяг з реєстру територіальної громади можливо отримати на Порталі Дія або через мобільний додаток ДІЯ на вашому смартфоні - розділ Послуги – Довідки та витяги – Витяг про місце реєстрації.

Документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи іншому зручному для вас носії, щоб мати завжди під рукою.
 
Витяг, зокрема, містить наявну у відомчій інформаційній системі ДМС інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу та дату зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).
 
Кожен електронний витяг має QR-код — за допомогою камери смартфона можна перевірити справжність документа.
 
Також отримати витяг про місце реєстрації можливо шляхом звернення до ЦНАП не залежно від місця реєстрації особи.
 
Витяг формується відповідно до даних реєстру Новокаховської територіальної громади станом на 23 лютого 2022 року.

Дивитися всі новини