Актуально

До уваги отримувачів пільг та субсидій Новокаховської міської територіальної громади!

12.10.2022 10:58
433 Актуально

Урядом України прийнято постанову від 16 вересня 2022 р. № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України». Постановою передбачається передача повноважень із призначення та виплати житлових субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги від міських (міст обласного значення) та районних органів соцзахисту до органів Пенсійного фонду України.

Доводимо до Вашого відома, що  відповідно до постанови органи Пенсійного фонду України забезпечують виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу з 1 жовтня 2022 року,  а з 1 грудня 2022 року забезпечують їх призначення та виплату.

Шановні мешканці Новокаховської громади, повідомляємо, що умови та критерії призначення субсидії та пільг не змінюються, змінюється лише система адміністрування. Домогосподарствам, які отримували субсидії і пільги минулого опалювального сезону, субсидії і пільги перепризначаються автоматично. Тобто жодних додаткових заяв, декларацій та інших документів подавати не потрібно за умови, що не відбулися зміни у складі сім'ї.

Також ви можете звернутися за призначенням субсидії або пільги по фактичному місцю проживання, де ви наразі знаходитесь і де вам потрібно оплачувати комунальні послуги. Для цього необхідно звернутися та подати відповідні заяву та декларацію про доходи до органу соціального захисту населення на обліку в якому ви перебуваєте як внутрішньо переміщена особа, або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, або ЦНАПУ за місцем перебування, або з 1 грудня п.р. до відділень Пенсійного фонду України.

 

Управління праці та

 соціального захисту населення

Дивитися всі новини