Суспільство

У Запоріжжі створять логістичний Центр для біженців з Херсонщини

03.08.2022 20:58
666 Суспільство

Першого серпня за ініціативи народного депутата Сергія Козиря відбулась робоча нарада керівників Херсонщини, які знаходяться на неокупованій частині України.

Про це редакції Online НК повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, який разом зі своїм першим заступником Олегом Тарабакою взяв участь в нараді.

Нарада відбулась в місті Кривий Ріг. В ній, окрім зазначених осіб, взяли участь: заступник голови Херсонської ОДА Едуард Науменко, керівники Каховської та Бериславської РДА Наталя Стаднік і Володимир Літвінов, керівник Таврійської громади Микола Різак та інші.

Обговорили ряд нагальних питань діяльності відповідних державних структур в умовах часткової окупації Херсонщини. В першу чергу це стосується спроможності фінансування працівників бюджетної сфери на окупованих територіях. Обговорювались питання релокації херсонських підприємств в інші області країни і, навпаки, розробка та створення умов для їхньої подальшої роботи після деокупації. Важливою складовою є відновлення бюджетного фінансування територіальних громад.

Також міський голова Нової Каховки Володимира Коваленка запропонував вивчити досвід мера Мелітополя Івана Федорова у  питанні створення разом з обласною держадміністрацією логістичної структури для допомоги біженцям Херсонщини, яка б надавала дієву консультативну та гуманітарну допомогу усім, хто її потребує, на шляху виїзду через Василівку до Запоріжжя. А ще міський голова зауважив, що наразі треба шукати способи підтримки та допомоги мешканцям Новокаховської територіальної громади, які з тих чи інших причин залишаються на тимчасово окупованій території.

Вчора, 2 серпня, втілюючи в життя напрацювання вищезазначеної наради, Сергій Козир, Едуард Науменко, Володимир Коваленко, Олег Тарабака та голова Скадовської РДА Михайло Павліш зустрілися в Запоріжжі з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим та обговорили з ним ряд поточних питань, як з фахівцем, який має досвід дистанційного керування своєю громадою. Він погодився надати підтримку у створенні логістичного Центру для допомоги біженцям з Херсонщини, тим більше, що така структура для біженців окупованої частини Запорізької області вже успішно працює. Також він обіцяв допомогти у наданні житла фахівцям, які працюватимуть у Центрі.

Створення логістичного Центру для допомоги біженцям, за словами Володимира Коваленка, стане першим кроком для його команди, яка починає свою роботу після повернення з окупованої території.

Дивитися всі новини