Місто

Міський голова Нової Каховки повідомив про оперативну ситуацію в громаді

17.03.2022 17:07
1469 Місто

Сьогодні, 17 березня, міський голова Володимир Коваленко надав редакції Online НК оперативну інформацію щодо ситуації в Новокаховській територіальній громаді.

Наразі місто Нова Каховка, села Дніпряни, Райське, Козацьке та Веселе забезпечені електро- та газопостачанням. Вода подається безперебійно.

Більшість комунальних закладів Нової Каховки працюють в штатному режимі. Регулярно вивозяться побутові відходи, працівники “НК Екосервіс” підтримують належний лад на вулицях та тротуарах міста. Міська влада напередодні Дня комунальника знайшла можливість розрахуватись з комунальними підприємствами, аби їх працівники отримали заробітну плату. Також міський голова особисто привітав жінок-прибиральниць міста та вручив їм скромні подарунки.

Центральна міська лікарня теж працює в штатному режимі. Центр первинної медичної допомоги працює в черговому режимі. В поліклініці щоденно відвідувачів приймає черговий лікар-терапевт. Сімейні лікарі постійно знаходяться на телефонному зв’язку. Наразі в Новокаховській ЦМЛ перебуває троє хворих на коронавірус та семеро – з ознаками пневмонії. В громаді триває вакцинація проти коронавірусу. Кожен бажаючий отримати нову чи чергову дозу може звернутися у поліклінічне відділенн з 09:00 до 13:00.

Проблемними залишаються питання забезпечення мешканців громади ліками та виплати пенсіонерам пенсій через мережу АТ “Укрпошта”. Ці питання міський голова сьогодні обговорив у телефонному режимі з народним депутатом Херсонщини Сергієм Козирем та головою ОДА Геннадієм Лагутою. Вони тримають ці питання на контролі і роблять усе можливе для їх розв’язання. У Миколаєві вже готові декілька фур з ліками для мешканців Херсонщини, які будуть відправлені за призначенням при першій нагоді. Принагідно були обговорені питання організації роботи всієї соціальної сфери і системи оплати праці в умовах воєнного стану.

Також Володимир Коваленко виказав слова співчуття рідним та близьким Анатолія Хоменка, колишньому першому заступнику голови Херсонської ОДА з приводу його передчасної смерті.

Сьогодні ж міський голова зустрічався з керівницею Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новокаховської міської ради Людмилою Логвіновою з приводу надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

З директоркою Новокаховського хлібозаводу Тетяною Паніною Володимир Коваленко обговорив питання стабільної роботи підприємства та недопущення зниження випічки хліба і його реалізації в селах громади, розташованих на правому березі Дніпра.

Дивитися всі новини