Місто

Для потреб жителів Новокаховської громади благодійники зібрали більше 330 тис грн

11.03.2022 13:19
512 Місто

За ініціативи Громадської ради Новокаховської громади був створений фонд для допомоги людям, які через воєнні дії опинилися в скрутному становищі.

Сьогодні, 11 березня, керівник фонду Олена Силка надала редакції Online НК звіт про надходження коштів та їх використання на благодійні цілі.

Загальна сума коштів, які найдійшли на рахунок, становить 330 190,41 грн. Наразі витрачено 288 827 грн.

Усі кошти витрачались виключно на придбання продуктів харчування та медикаментів. З них більша частина передана мешканцям Веселого та Козацького, які внаслідок воєнних дій знаходяться в тяжкому становищі та відрізані від громади.

Крім того, продукти харчування та медикаменти надаються мешканцям, яких евакуювали з Козацького і Веселого та тимчасово розселили в трьох гуртожитках Нової Каховки.

Також забезпечили частково продуктами харчування лікарню для можливості приготування їжі хворим, які знаходяться в стаціонарних відділеннях.

Продуктовими наборами та ліками забезпечили літніх людей, за якими доглядають соціальні працівники Новокаховського УПСЗН.

Усі витрачені кошти мають підтверджуючі документи. Жодна копійка, яку перераховано на потреби гуманітарних витрат, не витрачена дарма.

Прізвища всіх благодійників буде оприлюднено пізніше.

Закликаємо усіх, хто має можливість надати кошти на допомогу нужденним, робити перерахування на карту Приватбанку 4731 2196 4548 2260, власником якої є Силка Олена Миколаївна, директор міського трудового архіву.

Дивитися всі новини