Туризм

18 лютого відбулось перше у 2022 році засідання міської координаційної ради з питань розвитку рекреаційно-курортного комплексу і туризму

22.02.2022 09:16
689 Туризм

На вулиці ще зимовий настрій, а робота над вдалим стартом нового туристичного сезону - 2022 у Новокаховській громаді вже йде повним ходом. Міською радою на лютневій сесії було прийняте рішення, яким внесено зміни до складу міської координаційної ради з питань розвитку рекреаційно-курортного комплексу і туризму та зміни до положення про неї (рішення № 913 від 10.02.2022). А 18 лютого вже відбулося перше у 2022 році засідання координаційної ради, на якому були присутні 15 осіб. Головував на  засіданні секретар міської ради Дмитро Васильєв. Доповідачами були: начальник відділу туризму Яна Малига та директор КП «Новокаховський ТІЦ» Ольга Радіонова.

Наріжною темою засідання коордради стало планування розвитку туристичної галузі громади у І півріччі 2022 року, акцентування уваги власників туристичних об’єктів на консолідації розвитку привабливості нашої території та участь представників Новокаховської громади у виставкових міжнародних та українських заходах.

Окремо учасникам коордради була презентована карта туристичних об’єктів Новокаховської міської територіальної громади, яка невдовзі з’явиться в центрі міста, 28 лютого анонсовано відкриття Туристичного інформаційного центру в м. Нова Каховка та представлена інформація про розробку та запуск Туристично-інформаційного порталу Новокаховської громади. 

Члени коордради мали змогу висловити свої пропозиції для співпраці у напрямку розвитку туристичної складової громади, які були прийняті в опрацювання. Цікавинкою заходу стало представлення самим розробником, Тельняком Олексієм, туристичної гастро-гри «Чумаки. Дороги смаку та вина Херсонщини», дистриб’ютором якої є КП «Новокаховський ТІЦ». Першими гравцями цієї гри стали члени зібрання. А долучитися до гри та придбати таку цікавинку можна буде у Туристично-інформаційному центрі після його відкриття.

Вперше новокаховська туристична спільнота влади та бізнесу у березні буде разом представлять потенціал громади на Міжнародній туристичний виставці UITT - 2022 у м. Київ. Рішення про це було ухвалено не випадково, адже наш регіон наразі має потужний потенціал для розвитку туристичної привабливості нашої мальовничої місцевості, окутаної історичними таємницями та цікавими традиціями сучасності.

 

Відділ туризму

Дивитися всі новини