Культура

У Центральній міській бібліотеці відбувся дистанційний захід, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні

21.02.2022 09:18
711 Культура

До Дня Героїв Небесної Сотні, з метою ознайомлення підростаючого покоління з історичними фактами про події, що відбувалися на Майдані, та виховання у підлітків шанобливого ставлення до Героїв Небесної Сотні та захисників, загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України, Центральна міська бібліотека провела для учнів 9-А класу Академічного ліцею «Спектр» дистанційний захід огляд-лекцію «Феномен Майдану».

Учням були презентовані книжки, в яких майже наживо описуються ті страшні події: В. Базів «Армагеддон на Майдані», Л. Дашвар «Покрова», Брати Капранови «Майдан. Таємні файли», Ірен Роздобудько «Ґудзик – 2. Десять років по тому», Марко Рудневич «Я з Небесної Сотні», О. Трайдакало «Майдан. Погляд з середини».

Так, наприклад, книгу «Майдан. Таємні файли» брати Капранови написали у вигляді розслідування головних принципових моментів, інтриг Майдану, поділивши її на «файли». У файлах йде мова про підготовку Майдану, його безпосередніх учасників, Майдан без політиків, дослідження Майдану та Автомайдану, керівний склад, стосунки з Європою, поява «Правого сектора», перемовини з Януковичем, медична частина Майдану та багато іншого. Події на Майдані описуються і у книзі: Роздобудько І. «Ґудзик–2. Десять років по тому». Ця книжка є продовженням найпопулярнішого роману Ірен Роздобудько «Ґудзик».

В чому ж феномен Майдану? Без сумніву події Майдану, Революція Гідності змінили не лише нашу країну, а й кожного з нас. І ці зміни далися нам найдорожчою ціною, ціною людських життів, втрати частини території. Ми з болем і смутком вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, вклоняємося і схиляємо голову перед воїнами АТО/ООС. Герої не вмирають, доки ми пам’ятаємо про них!

 

Відділ культури

Дивитися всі новини