Спорт

Новокаховські метальники здобули 4 найвищі нагороди на зимовому чемпіонаті України

20.02.2022 18:22
712 Спорт

Сьогодні, 20 лютого, у Мукачеві завершився зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, в яких Херсонщину представляла команда новокаховських легкоатлетів.

Вихованці новокаховської школи метальників в черговий раз підтвердили свою високу майстерність. Вони виступали в різних вікових категоріях і здобули чотири найвищі  нагороди чемпіонату.

Чемпіонат є відбором на командний Кубок Європи з легкоатлетичних метань. Він тривав три дні та визначив кращих спортсменів у метанні диска, молота, ядра і списа. Змагання з метання диска та молота проходили на стадіоні «Харчовик». У зв’язку з запровадженням «червоної зони» змагання відбувалися без глядачів.

Вихованці ДЮСШ Новокаховської міської ради здобули наступні нагороди із метання молоту:

– дівчата молодші U 16 – Овчинкіна Наталія – 1 місце, результат 52 м 74 см (снаряд 3 кг);

– дівчата старші U 18 – Піскунова Лада – 1 місце, результат 62 м 98 см (снаряд 3 кг);

– юнаки старші U 18 – Глухота Михайло 1 місце результат 67 м 80 см (снаряд 5 кг);

– старша група: серед молоді U23 – Федоров Данило 1 місце.

З особистим рекордом 72 м 52 см (снаряд 7.260 кг) результат Данили перевершив результат переможця серед дорослих (71.60). Він завоював право виступити на Кубкі Європи з метань,  який пройде в березні в Португалії (м. Лієра).

Піскунова Лада и Михайло Глухота виконали нормативи для участі у Чемпіонаті Європи серед юнаків, який відбудеться в липні у Єрусалимі. Овчинкіна Наталія і Михайло Глухота вперше виконали нормативи кандидатів у майстри спорту.

Серед сильніших жінок майстер спорту Юлія Кисельова завоювала 4 місце з результатом 62 м 32 см (снаряд 4 кг).

Коваленко Наталія серед молоді U23 завоювала 5 місце з результатом 44 м 67 см .

Нагороджувала новокаховських спортсменів головний тренер збірної України з метань Ірина Новожилова.

Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради вітає спортсменів, які прославляють Херсонщину на теренах України та їх тренерів Владислава,  Едуарда та Ірину Піскунових ! Пишаємось вами!

Тренерський склад метальників та їх вихованці в свою чергу вдячні міському голові  Володимиру Коваленку та відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (керівник Наталія Таран) за підтримку легкоатлетичних метань в Новій Каховці.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Дивитися всі новини