Суспільство

Звернення міського голови Володимира Коваленка з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2022 08:05
431 Суспільство

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
У вересні 1945 року закінчилась найжорстокіша у світі Друга Світова війна, після якої війська СРСР брали участь ще у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка тривала 10 років – з грудня 1979 року до лютого 1989 року. Через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю.
В Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це та страшна ціна, яку заплатила Україна.
Цього дня вшановують також військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР.
З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників.
Від усієї Новокаховської міської територіальної громади я бажаю ветеранам війни в Афганістані, учасникам бойових дій на території інших держав та їх родинам здоров’я, миру, сімейної злагоди, довгих літ життя! Хай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!
У цей скорботний день схиляємо голову перед своїми синами, які воювали та загинули в 16-ти країнах світу. Ми поділяємо весь біль з тими, хто втратив на цій війні своїх близьких і віддаємо шану всім учасникам тих подій. Вічна пам’ять загиблим та співчуття родинам, які втратили своїх близьких. Завжди пам’ятаємо.

Дивитися всі новини