Місто

До уваги мешканців міста Нова Каховка, Дніпрянського та Райського старостинських округів Новокаховської громади!!!

28.01.2022 14:30
714 Місто

Останнім часом в міських комунальних підприємствах склалась непроста ситуація. Проблеми пов?язані не лише із значним подорожчанням енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів, зміною розміру мінімальної заробітної плати, але й суттєвим збільшенням заборгованості населення за вже надані послуги. Зрозуміло, що життя зараз нелегке для всіх мешканців й часто вони вимушені обирати між купівлею продуктів харчування та оплатою комунальних послуг. Але дуже часто людям не вистачає власної дисципліни.

Шановні мешканці Новокаховської міської територіальної громади, які отримують послуги з поводження з побутовими відходами!

Комунальне підприємство «НК Екосервіс» звертає вашу увагу щодо необхідності  своєчасного розрахунку   за фактично  отримані послуги з вивозу твердих побутових відходів та необхідність  в подальшому не допускати накопичення боргів. Поводження з побутовими відходами в Україні здійснюється відповідно до державних норм і стандартів. Ці правила закріплені у законах України «Про житлово-комунальні послуги», «Про відходи» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Механізм надання громадянам послуг з поводження з побутовими відходами у містах, селищах і селах визначено Правилами надання послуг з поводження з побутовими відходами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070 (зі змінами).

КП «НК Екосервіс» визначено виконавчим комітетом Новокаховсьокї міської ради виконавцем послуги з поводження з побутовими відходами на території міста Нова Каховка, Дніпрянського та Райського старостинських округів. Послуги надаються всім без виключення мешканцям населених пунктів. Таким чином, незалежно від того в якому обсязі мешканець утворює побутові відходи, йому нараховується плата за такі послуги, виходячи із державних норм, нарахування здійснюється відповідно до наявних даних у КП «НК Екосервіс» щодо кількості мешканців у квартирі або у приватному будинку.

Тарифи на послуги діють з 2019 року  та до теперішнього часу не змінювались. На відміну від складових, що їх утворюють. Значне зростання собівартості послуги вимусить комунальне підприємство переглядати тарифи в бік збільшення, адже робота не повинна зупинятися.

Відтепер, при виникненні певної заборгованості,  надавач послуги  - комунальне підприємство, буде вимушене стягувати таку заборгованість у судовому порядку, з  відповідними для боржника наслідками. Звертаємо увагу, що боржнику, перш ніж оскаржити  заборгованість, потрібно буде у суді довести, що його життєдіяльність унеможливлює утворення відходів і що ціла низка Законів України щодо відходів стосується всіх громадян України, крім нього.

Протягом 2021 року надавач послуг вже неодноразово звертався до суду та отримував рішення щодо стягнення боргів з мешканців, які «забували» сплачувати. Стягнення це остання міра впливу на боржників.

Стан розрахунків по кожному абоненту можна перевірити в Кабінеті споживача на сайті комунального підприємства за посиланням http://nkekoservis.ks.ua/ або за телефоном (05549) 4-25-27, працівники вислухають кожного та нададуть кваліфіковану консультацію. Звертаємо Вашу увагу, що вирішення питання заборгованості включає також можливість реструктуризації боргу або перерахунку вже нарахованої заборгованості.

Місцезнаходження КП «НК Екосервіс» : 74900, Херсонська обл., м. Нова Каховка, вул. Дружби, 43
тел. (05549) 4-55-80, (05549) 4-54-95

Шановні мешканці! Переконливо просимо Вас погасити існуючу заборгованість за послуги з поводження з побутовими відходами та в подальшому вчасно і в повному обсязі сплачувати за вивіз сміття. Щомісячні суми сплати дозволять ефективно працювати підприємству та допоможуть Комунальному підприємству зробити чистіше, охайніше та привабливішими наші населені пункти.

 

З повагою, КП «НК Екосервіс»

Дивитися всі новини