Місто

Відбулося останнє у поточному році засідання комісії з питань захисту прав дитини

17.12.2021 12:47
333 Місто

16 грудня відбулося останнє у поточному році засідання комісії з питань захисту прав дитини під головуванням заступника міського голови Арнаута Володимира Вікторовича. Розглянуто 41 питання порядку денного, з них:
1) про захист житлових та майнових прав дітей - 10;
2) про доцільність/недоцільність позбавлення батьківських прав -1;
3) спори щодо участі у вихованні дітей – 1;
4) про повернення дитини на виховання батькам -1;
5) про стан виховання та утримання дітей у прийомній родині – 1;
6) про затвердження та перегляд індивідуальних планів дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей – 25;
7) інше-2.
На комісії були розглянуті справи щодо вчинення правочинів з житлом, право користування яким мають діти. У всіх випадках батькам буде надано дозвіл, виписані умови дотримання майнових прав дітей.
Члени комісії ознайомилися зі звітом щодо стану утримання, виховання і розвитку малолітніх дітей в одній із прийомних сімей, яка функціонує на території Новокаховської міської ради. На засідання були запрошені прийомні батьки, які доповіли про ситуацію в родині, про конфлікти, які виникали впродовж року в родині. Прийомним батькам надано рекомендації щодо подальшого виховання дітей.
Одна справа стосувалась встановлення порядку участі батькові у вихованні та спілкуванні з малолітнім сином, який проживає з матір’ю. Були заслухані батьки, які не змогли дійти спільної згоди у питаннях участі у вихованні та способі спілкування дитини з батьком. Матері рекомендовано не чинити перешкод батьку у спілкуванні з сином, батькові – з повагою ставитися до матері дитини, надавати належний приклад синові у відношенні до матері, жінки. Батькам не варто забувати, що за долю дитини несуть відповідальність обидва батьки: дитина "колишньою" не буває.
Шановні батьки! Добре, якщо у колишнього подружжя після розлучення збереглися людські взаємини. Якщо батьки усвідомлюють важливість спілкування дитини, як з матір’ю, так і з батьком, і в рівній мірі несуть відповідальність за її виховання, вони можуть домовитися усно. У свідомості дитини повинні бути «тато» і «мама» разом, незалежно від того, як і де вони проживають. Поняття «мама краще тата» і «тато краще мами» по суті своїй деструктивні, тому що «мама» і «тато» для дитини — два безумовно визнаних авторитету по виконанню чоловічий і жіночий ролі в світі людей.
Членами комісії були розглянуті надані документи, і при прийнятті рішення, в першу чергу, враховувалися інтереси дитини.
Була розглянута справа щодо позбавлення батьківських прав батька стосовно малолітньої доньки. Відповідний висновок буде підготовлено до суду на підставі матеріалів справи, з якою було ознайомлено членів комісії.
У ході розгляду питань порядку денного приймалися до уваги умови проживання сімей, потреби дітей, відносини в сім'ї, ставлення батьків до виконання їх батьківських обов`язків, забезпечення батьками належного догляду за дітьми. Було заслухано представників сторін заявників та з усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, які направлені на забезпечення соціально-правового захисту малолітніх та неповнолітніх дітей згідно чинного законодавства.


Служба у справах дітей

 

Дивитися всі новини