Місто

Відбулося засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Новокаховської міської ради

15.12.2021 14:41
350 Місто

З метою якісного здійснення соціального захисту прав та законних інтересів дітей 14 грудня 2021 року проведено засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету Новокаховської міської ради. Провів засідання ради заступник міського голови Володимир Арнаут.

У роботі наради взяли участь працівники міського центру соціальних служб, служби у справах дітей, відділу освіти, управління праці та соціального захисту населення, старости Дніпрянського, Веселівського, Козацького старостинських округів.

На порядку денному постали важливі питання:

1.  Про стан підліткової злочинності за  період 2021 року.

2. Про хід виконання міської Програми соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження дитячої бездоглядності на 2020-2022 роки, за період 2021 року.  

3. Про стан здійснення контролю за виконанням законодавства  України у сфері здобуття дітьми загальнообов’язкової середньої освіти. Про результати проведення Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок».

4. Про реалізацію прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання у родині:

- охоплення сімейними формами виховання статусних дітей;

- здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей;

- контроль за станом виховання, утримання і розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих під опіку, піклування, в прийомних родинах; аналіз звітів опікунів, піклувальників..

При розгляді питання про стан дитячої злочинності  був зроблений акцент на тому, що на території Новокаховської міської територіальної громади спостерігається тенденція на збільшення кількості учнів  закладів професійно-технічної та передвищої освіти, які протягом року неодноразово скоювали адміністративні правопорушення та були притягнуті до відповідальності:  куріння в заборонених місцях, розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях, скоєння булінгу відносно дітей та дорослих осіб (викладачів). Рекомендовано посилити роботу по формуванню у дітей позитивної мотивації щодо здорового способу життя, як дієвого засобу протиправної поведінки підлітків.

Окремо було наголошено на збільшені кількості дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; вказано на необхідність підвищення ефективності роботи щодо своєчасного виявлення таких дітей та зазначено, що індивідуальна робота із цими родинами потребує якісних змін.

Не залишилося поза увагою питання щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Директор міського центру соціальних служб, начальник служби у справах дітей інформували присутніх про запровадження системи патронату над дитиною у І кварталі наступного року.

Після активного обговорення питань були прийняті рекомендації, які будуть направлені відповідним відділам, службам, які працюють в інтересах дітей, та на адресу  закладам освіти різного рівня акредитації.

 

Служба у справах дітей

 

Дивитися всі новини