Актуально

Розповідаємо про роботу Новокаховського пасажирського КП «Автоцентр»

25.05.2023 13:51
356 Актуально

В кінці лютого після передачі повноважень до Новокаховської міської військової адміністрації відновлено работу комунального підприємства «Автоцентр». Так, у березні проходила реєстрація економічної діяльності з всебічного надання послуг з обслуговування територіальної громади пов'язаних з благоустроєм деокупованих територій Новокаховської міської територіальної громади, водозабезпеченням, здійсненням евакуаційних заходів, заходів з забезпечення населення гуманітарними вантажами та будівельними матеріалами.

Наразі, в «Автоцентрі» працюють 14 працівників, більшість з них – мешканці селища Козацьке та села Веселе. 

За весняний період підприємством завезено понад 60 тонн загальної ваги гуманітарних вантажів. Зокрема: буржуйки, дрова, пальне для генераторів, що забезпечують роботу насосних свердловин. А також - виконано робіт на загальну суму близько 100 тис. гривень.

Крім основної роботи, працівники КП «Автоцентр» займаються розбором завалів після атак та обстрілів окупантів рф. Постійно виконують завантаження та розвантаження гуманітарної допомоги, дров та будівельних матеріалів

Оскільки підприємство залишилось без автотранспорту, що на тимчасово окупованій території громади викрали російські окупанти, почалися закупівлі спец. техніки. Техніка буде використовуватись для розбору завалів, проведення робіт з благоустрою та забезпечення водою населення в разі відсутності енергопостачання для роботи насосів.

Наразі пройшли 2 тендери на закупівлі мікроавтобуса та маніпулятора. Також об’явлено тендери на закупівлю автокрана вантажопідйомністю 25 тонн та екскаватора - навантажувача. Серед планів - закупівля трактора та причепа до нього, автоцистерни для підвозу води.

Про плани на майбутнє директор Новокаховського пасажирського комунального підприємства «Автоцентр» Олексій Овчаров розповів: «Маємо намір найняти ще працівників. Тож запрошуємо порядних та працьовитих водіїв категорії «D», «E», кранівника, тракториста та екскаваторника, які проживають нині у Кривому Розі, але планують повернутися до рідної Нової Каховки. Охочих просимо звертатися за адресою місто Кривий Ріг, вулиця Церковна, 2, 3 поверх з 10:00 до 16:00 з понеділка по п'ятницю». 

«Наразі активно йде розробка плану заходів при поверненні комунальної служби до Нової Каховки по відновленню критичної інфраструктури та пасажирських перевезень», - зауважив Овчаров.

Дивитися всі новини